Uslovi Korištenja

Opšta pravila

Korištenjem bilo kog dijela Balkino.com i svih njegovih djelova, automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Balkino.com, ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cjelosti.

Ni jedan dio Balkino.com ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Balkino.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje Balkino.com koristite na vlastitu odgovornost i Balkino.com se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Zabranjeno je postavljanje pornografskog, eksplicitnog (scene nasilja, torture i slično) i sličnog sadržaja.

Zabranjeno je postavljanje sadržaja koji predstavlja, podržava ili upućuje na govor mržnje, netoleranciju, ličnu, nacionalnu, vjersku netrpeljivost, koji sadrži psovke, vrijeđanja, omaložavanja, provokacije ili drugi uvredljiv materijal.

Zabranjeno je postavljanje slika maloletnika ispod 16 godina koje mogu imati vezu sa seksualnošću.

Korištenje sajta Balkino.com je privilegija a ne pravo. U bilo kom trenutku može bilo kom posjetiocu biti oduzeta mogućnost pristupanja sajtu ili bilo kom njegovom dijelu, iz bilo kog razloga koji Balkino.com smatra odgovarajućim. Ovo se može vršiti bez prethodnog upozorenja i objašnjenja. Gdje smatra da je to primereno, Balkino.com će o ovome poslati odgovarajuće obavještenje.

Balkino.com može u svakom trenutku odbiti postavljanje bilo kojih sadržaja na sajt ili izvršiti njegovo prilagođavanje shodno pravilima korištenja sajta, uređivačkoj politici Balkino.com ili iz drugog razloga. Ovo se može vršiti bez prethodnog upozorenja i objašnjenja. Gdje smatra da je to primereno, Balkino.com će o ovome poslati odgovarajuće obavještenje.

Balkino.com se trudi da privatne i povjerljive informacije o korisnicima sajta ili njegovih usluga čuva u diskreciji i neće ih zloupotrebljavati. Balkino.com ipak ne može garantovati da treća lica neće putem hakerskih napada ili na drugi način, a bez znanja ili odobrenja sajta Balkino.com, doći do tih informacija. Balkino.com ne može biti odgovoran za posledice takvih aktivnosti.

Autorska prava

Balkino.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kog dijela sajta smatra se kršenjem autorskih prava Balkino.com i podložno je tužbi.

Dio sadržaja sa sajta je dozvoljeno preuzeti isključivo kao citat, uz napomenu da preuzeti sadržaj obavezno mora na odgovarajući način da bude linkovan ka sajtu tako da link vodi na konkretnu stranicu i tekst sa kojeg je dio sadržaja preuzet.

Osim pod navedenim uslovima, sav sadržaj sa sajta je zabranjeno kopirati, umnožavati, prenositi delimično ili u cjelosti bez prethodne pismene saglasnosti autora.

Prisustvo plagijata se redovno provjerava, i ukoliko se otkrije neovlašćeno korišćenje preuzetog sadržaja bez prethodne pismene saglasnosti vlasnika i autorskog tima, sajt će iskoristiti sva zakonom raspoloživa sredstva za nadoknadu štete, uključujući novčanu tužbu i krivično gonjenje.

Ukoliko smatrate da je Balkino.com povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.
Žalbe pošaljite na mail info @ balkino.com

Linkovi na spoljne stranice

Balkino.com sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog sajta. Balkino.com linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornom za sadržaje na drugim sajtovima.

Korisnici

Balkino.com štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.
Balkino.com se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja sajta, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Balkino.com može prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja sajta (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke Balkino.com koristi kako bi imala informacije o korisnicima koji je koriste, te na taj način poboljšala sajt i njegove sadržaje dodatno usmjerava publici koja ga posjećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Balkino.com obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

Balkino.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika sajta, osim u slučaju teškog kršenja pravila Balkino.com sajta ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Forum

Na forumu se ravnopravno moze koristiti bilo koji jezik, dijalekt ili narečje sa prostora bivše YU koji razume većina korisnika foruma. Strani jezici se mogu koristiti samo u specifičnim slučajevima kada se vrši citiranje nekog teksta, ili prezentira rad u sobi Moje delo koji je pisan na nekom stranom jeziku. U slučaju citiranja teksta na stranom jeziku, autor poruke je dužan da postavi i prevod ili kratak opis sadržaja.

Administratori foruma zadržavaju pravo i slobodu odlučivanja da:
– izvrše ispravke, adaptacije ili bilo koje druge promene na forumu
– izvrše reorganizaciju informacija na sistemu
– uklone zastarele poruke
– ukinu forum u bilo kom trenutku, privremeno ili stalno
– promene ili ograniče funkcionisanje foruma ili bilo kog njegovog dela
– daju bilo kom članu zvanje urednice ili supermoderatora, kao i da ukinu ovo zvanje
– da promene ovaj pravilnik bilo kada i iz bilo kog razloga
– da odstupe od ovog pravilnika ukoliko to trenutna situacija zahteva

Zabranjeno je napadati ili vređati korisnike foruma po nacionalnom, verskom, geografskom, rasnom ili nekom drugom osnovu.

Zabranjeno je isticati nacionalnu, versku, geografsku ili rasnu pripadnost, materijalno stanje i slično, kako svoje tako i drugih korisnika, ukoliko to tema isključivo ne zahteva.

Zabranjene su diskusije o politici.

Zabranjene su eksplicitne teme o seksu.

Zabranjeno je postavljati poruke koje sadrže lične podatke korisnika foruma ili bilo kojih drugih osoba.

Zabranjeno je otkrivati identitet korisnika foruma.

Zabranjeno je postavljati javno privatne poruke drugih korisnika bez dozvole autora te privatne poruke.

Zabranjeno je postavljati poruke kojima kršite nečija zakonska, patentna, autorska ili druga prava.

Komentari

Balkino.com zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.

Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove sajta Balkino.com, već samo autora komentara!

Privatnost

Na sajtu Balkino.com nije dozvoljeno objavljivanje tuđih ličnih informacija bez saglasnosti tih osoba (brojeva telefona, adrese, e-mail-ova i slično). Korisnici su svjesni da će podaci koje su unijeli u svoj korisnički profil biti javni i dostupni drugim članovima sajta Balkino.com. Tokom registracije neophodno je da ostavljate ispravne e-mail adrese, koja neće biti poznata ostalim članovima ako im vlasnik lično to ne omogući.

Ukoliko neko želi da javno iznese sopstvene lične podatke u svom korisničkom profilu ili putem drugih servisa sajta Balkino.com, može to učiniti na sopstvenu odgovornost. Preporučujemo da se za lične kontakte koriste privatne poruke ili forma za kontakt na e-mail.

Sajt Balkino.com može koristi cookies da bi se sačuvale informacije na vašem računaru. Cookies fajlovi ne sadrže ni jednu od informacija koju ste unijeli prilikom registracije, oni služe za prepoznavanje vašeg korisničkog naloga na sajtu.

Balkino.com se ne može držati odgovornim za bilo koji od hakerskih napada kojim se mogu preuzeti podaci korisnika ili na drugi način prouzrokovati neprilike.

Balkino.com ne odgovara za korištenje podataka iz korisničkog profila ili podataka koje je korisnik iznio koristeći druge servise sajta Balkino.com, od strane drugih registrovanih članova Balkino.com ili drugih lica koja su došla do njih. Ipak, ukoliko smatrate da neko od članova Balkino.com zloupotrebljava vaše podatke, obavjestite nas o tome na e-mail info @ balkane.com

Istinitost i tačnost informacija, upisi korisnika

Učlanjenjem korisnik potvrđuje tačnost informacija koje je unio pri učlanjenju i kasnijim izmjenama profila.

Balkino.com ne odgovara za tačnost i istinitost podataka na Balkino.com, datih od strane posjetilaca sajta.

Balkino.com ni u kom pogledu ne odgovara za sadržaj upisa na forumu / diskusijama / shoutboxu / chatu i ne preuzima odgovornost za istinitost i tačnost informacija koje izdaju korisnici na Balkino.com forumu / diskusijama / shoutboxu / chatu, osim ako nije izričito naznačeno da je to zvanični stav sajta Balkino.com

Moderatori i Administratori, mjere u slučaju kršenja pravila

Moderatori i administratori Balkino.com imaju pravo da pomjere ili zatvore svaku temu na Balkino.com, da vrše moderiranje upisa i diskusija, da premještaju, brišu poruke ili djelove poruka, fotografije ili upise koji nisu u skladu sa navedenim pravilima ili uređivačkom politikom Balkino.com. Moderatori i administratori takođe imaju pravo da ukinu naloge bilo kojih korisnika Balkino.com, da mu onemoguće pristup bilo kom dijelu sajta i to ukoliko se oni ne pridržavaju navedenih pravila, ukoliko na bilo koji način ometaju integritet i funkcionisanje sajta ili iz bilo kog drugog razloga a u skladu sa odlukom Balkino.com. Sve pomenute akcije se mogu vršiti bez prethodnog upozorenja i objašnjenja. Kad god se smatra da je to potrebno, biće poslato obavještenje o izvršenoj moderaciji. Balkino.com u principu neće izdavati posebna obavještenja o moderacijama u odnosu na formu upisa na diskusijama / shoutboxu ili o drugim moderacijama na sajtu koje nemaju suštinski značaj za smisao i rad sajta ili njegovih djelova.

IP adrese članova diskusija će biti sačuvane za pomoć u slučaju nepoštovanja pravila foruma o čemu može biti obavješten i odgovarajući internet provajder.

Ukoliko imate pitanja u vezi foruma i moderacije, obratite se administratoru na e-mail adresi.

Modifikovanje i promjene pravila

Balkino.com zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama Balkino.com može obavijestiti korisnike putem e-maila, slanjem privatnih poruka na sajtu ili objavljivanjem na sajtu.

Korištenjem bilo kog sadržaja na Balkino.com smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

Ograničenje odgovornosti

Ni pod kakvim okolnostima Balkino.com neće biti odgovoran nijednom korisniku, u smislu njegovog pravilnog ili nepravilnog korištenja.
Ni pod kojim okolnostima Balkino.com nije odgovoran za nepravilno funkcionisanje ili prekid rada servisa, prouzrokovanih direktno ili indirektno prirodnim silama, elementarnim nepogodama ili uzrocima koji su van razumne moći kontrole, u šta spadaju, ali ne samo oni, i problemi u funkcionisanju interneta, kvarovi na kompjuterskoj opremi ili problemi sa istom, problemi u funkcionisanju telekomunikacione opreme ili neke druge vrste uređaja i opreme, nestanci struje, štrajkovi, obustave rada, neredi, ustanci, revolucije, građanski nemiri, nestašice sadržaja ili manjak radne snage, požari, poplave, oluje, eksplozije, sve vrste prirodnih nepogoda, ratna razaranja, djelovanje Vlade, naredbe domaćih i međunarodnih sudova, nesaradnju trećih lica, i problemi sa grijanjem, osvjetljenjem i klimatizacijom.